2013. okt. 14.

Karácsonyi ember a hóember?

Azon tanakodtam, hogy miért is szeretjük ezt a kedves kis figurát? Hogyan alakulhatott ki a hóember "kultusz"? Ne várjatok tőlem semmi komoly magyarázatot erre, mert inkább találgatni szeretnék. Pihenjetek le, takarózzatok be, és olvassátok történetemet róla az én nagy kedvencemről!
Egyszer volt, hol nem volt, volt két fiú gyermek. Nagyon szerettek labdával játszani,rúgni, dobálni. A cudar tél azonban véget vetett ennek a szórakozásuknak. Mikor leesett a friss hó, elhatározták, hogy elkészítik téli labdáikat hóból, és megviccelik vele TÉL Apót. Persze nem sikerült két egyforma golyó formát készíteniük, lett egy kisebb és egy nagyobbacska. Arra is hamar rá kellett jönniük, hogy ezek a hólabdák sajnos nem olyanok mint a nyári társaik. Labdázni nem lehet velük. :( 
Közben megérkeztek a lánytestvérek. Ők nem hagyhatták "csak úgy" parlagon a két nagy gombócot. Addig-addig játszottak vele, míg egymásra nem kerültek a labdácskák. A lányok azonban babákkal játszanak, és innen már csak egy aprócska lépés volt, hogy a szem, a vidám száj és a seprű a helyére kerüljön. Azóta is fiúk lányok, anyukák, apukák ha leesik a csodaszép fehér hó, felépítik a közös hóemberüket, aki a vidáman őrzi a telet!  Szerintem így született az első hóemberke!
Tetszett a mesém?

Azért csak maradjunk a blog eredeti "feladatánál", összeszedtem nektek néhány karácsonyi inspirációt, ahol a főszereplő a HÓEMBER. Íme:









Néhány elrettentő példa, hogy milyen is lehet egy hóember. Nálam ők a "citromdíjasok":





Ünnepeljetek velünk egész évben stílusosan a www.unnepeljunk.hu oldalon.

Olvassatok bele még néhány érdekes bejegyzésünkbe:

"Tököljünk" egyedien! Ha szereted az igazán különleges őszi dekorációkat: http://www.unnepeljunk.hu/2013/10/csinald-magad-oszi-dekoracio-festett.html

Szeretnél magadnak egy JÉGMACIT készíteni? Ha igen, akkor klikk ide a részletekért:
http://www.inspiraciok.hu/2012/02/jegmaci-ajtodisz-csinald-magad.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Oszd meg a barátaiddal a Facebookon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...